Posle udaje sam se ceo dan tresla od nervoze kad sam videla koliko novca mi je kuma stavila u kovertu – koza jedna

Udala sam se pre nekoliko nedelja i još uvek se tresem zbog neprijatnog iznenađenja koje sam doživela noć posle zabave … Ceremonija venčanja a i svadba su bili sjajni, zaista sjajno organizovani, sve je bilo na nivou, bila je dobra muzika, dobra hrana, neograničeno piće, gosti su se odlično zabavili.

Posebno me je obradovao bend koji je napravio tako dobru zabavu, da smo se na kraju svi oznojili i umorili od igranja i zabave.

Ali, kao što su govorili stari ljudi – kraj krasi delo, pa se i moje venčanje neslavno završilo, odnosno ta zabava kao zabava se završila sjajno, ali sam posle nje doživela razočarenje. Nisam mogla ni da zamislim da će me moja najbolja prijateljica, moja kuma, koju sam smatrala sestrom, na kraju ovako neprijatno iznenaditi!

Kao da sam znala, imala sam predosećaj da ona nije baš iskrena u našem prijateljstvu i nešto me je nateralo da kad su nam davali koverte s novcem, njena nije bila potpisana, a bilo je takvih istih, pa da njen ne bih pomešala sa ostalim, malo sam pocepala koverat na jednom uglu.

Nisam imala priliku da proverim koliko mi je stavila, ali nakon venčanja, kada smo suprug i ja otišli u sobu, prvo što sam uradila bilo je traženje koverte od „moje sestre“, a kada sam je otvorila, šokirala sam se!

U koverti je bilo samo 50 evra! Proveravala sam tri puta, ali samo 50 evra. Jedva sam se suzdržala da ne zaplačem. Suprug mi je rekao da se ne opterećujem time koliko ima novca u koverti, rekao je, stavila je koliko je stavila.

Ali meni nije bilo svejedno kako njemu! Sram je bilo! Pa ona je kuma, umesto 500 evra dala mi je samo 50 evra kao da je najobičnija gošća. Bolje da ništa nisi stavila, kozo!

A na svadbi je jela i pila za deset ljudi, ne znam kako je to uspela, naručivala je samo najskuplja pića i duple porcije hran. Bila je odevena u najskuplju haljinu od nekoliko stotina evra, u kojoj je sve vreme vrckala, nosila je najskuplje cipele, glumila devojku iz bogate porodice, glumila neku facu moje lice, a za poklon se stisla.

Ne mogu da verujem s kim sam se družila godinama! Zauvek ću je izbrisati, samo mi je žao što sam joj dala tako visoku titulu, kao što je kuma. Što više razmišljam o tome, sve se više nerviram…