DALA JE BAKI ŠIFRU OD FACEBOOK-A DA IGRA IGRICE, A BAKA NARUČILA PEŠKIRE: Zbog onog što je uslijedilo CIJELI BALKAN SE KIDA OD SMIJEHA

Fejsbuk je odavno postao rezervisan za starije generacije, pa je tako jedna djevojka riješila da svojoj baki pozajmi profil kako bi mogla da igra igrice.

Međutim, baka je uskoro otkrila čari onlajn kupovine, pa je naišla na ponudu peškira kojoj nije mogla da odoli.

Usledila je prepiska koja je nasmejala Ekatarinu, a potom i ceo Balkan.

Nakon pokušaja udvaranja, kada je baka otkrila da iza profila ne stoji njena unuka, već baka glavom i bradom, ponuda je povučena, a baki je saopštena prava cijena – i to bliža gornjoj granici.

Unuka je prepisku okačila na Tviter, gdje je privukla mnogo pažnje i nasmijala cijeli Balkan.

BONUS

Tek sada kada sam majka i kada vidim koliko je nevino, nježno i veliko dječje srce, tek sada mi se svako malo kao flashevi izbacuju potisnuta najranija sjećanja mog i bratovog djetinjstva i mog oca, njegovih nepravdi i loših postupaka, prije svega prema bratu. Dođe mi da nas zagrlim oboje, mog brata, tog dječaka sa velikim, tužnim očima željnog ljubavi i pažnje. Mi smo ipak, unatoč svemu, odrasli u osjećajne ljude i prije svega dobre roditelje. Prekinuli smo krug.

Cijelu mladost sam bio protiv obaveznog vojnog roka jer sam smatrao da je većina ljudi normalna, zna se disciplinirati i organizirati i da nema što tko mene drndat godinu dana da se naučim disciplini i poštovanju. Nakon 2 godine rada u školi, promijenio sam mišljenje. Ni odlični učenici nemaju više poštovanja prema nikome. Jedina kazna koju učitelj u Hrvatskoj ima je redom dizat sve pred ploču, što je nepraktično. A odlikaš ionako zna sve što ga se pita, a onaj što dobije 1, nije ga briga. Diktati i pismeni se moraju najaviti 30 dana ranije. Ne smiješ mangupa isterat van jer mu kršiš pravo na obrazovanje. Ne smiješ mu reći više ni da je bezobrazan (nije pedagoški), a kamoli se izderat kad ti pukne tlak, to se odmah prijavljuje. Gomila idiota koje roditelji štite ili ih nije briga, samo gledaju instagram, snapchat i tiktok cijeli dan i pričaju srpski na satu jer gledaju srpske youtubere. Mi nastavnici moramo maske nositi i na satu, a oni samo pod odmorom, ali i tu prkose. A kazne nema.

Odlučila sam da pružim šansu jednom, ruku na srce, stvarno ružnom dečku, ali nekako je toliko pokazivao da mu se sviđam, vrtio se oko mene i činio mi se nekako dobar i simpatičan. Počne mi se sviđati sve više. Ukratko završilo je tako da me ponižavao, spavao sa mojom najboljom drugaricom (koju je samo iskoristio) i pričao kako sam ja ta koja je naskakala na njega da me nije mogao otkačiti HAHAHAHAHAHA e živote svašta ćeš doživjeti.