Da odgovorim onoj što se potresla zbog 50 evra od kume – prošle nedelje sam i ja bila kuma!

Bila sam jako revoltirana kada sam pročitala šta je dotična napisala o 50 evra koje joj je kuma stavila u kovertu na poklon. Tresla se od nervoze jer je očekivala više?

Očekivala je da će pronaći 500 evra, pa još uvek nije mogla da veruje i proveravala je nekoliko puta?! Da li je još obeležila koverat?

Pa, evo srce moje, da ti kažem nešto. Bila sam kuma prošle nedelje, svojoj najboljoj drugarici! Ona je iz radničke porodice poput mene, svakako daleko siromašnije u odnosu na vas što se potresate zbog poklona od 50 evra!

Moja prijateljica je veoma lepa, ali nikada joj nisam zavidela na tome. Udala se za veoma bogatog čoveka, malo mlađi od nje, ali to nema nikakve veze. Kao prijateljici koju iskreno volim, nije mi se svideo njen izbor, ali šta je tu je. Njen život, njen izbor.

Da samo znaš kakvu su svadbu napravili ??? Da si TI bila na njenom venčanju, onesvestila bi se! Poznata lica, bogata lica, svuda raskoš! Da li znaš kako sam se ja osećala? Ja i moja majka nemamo za osnovne stvari do kraja meseca?

Da li znaš koliko sam u koverti, kao kuma, stavila svojoj prijateljici? 30 evra. Toliko je mogla majka da mi da. Ni toliko nije imala, ne znam odakle ih je iskopala, a pre toga sam morala da kupim haljinu i cipele.

Znaš li kako sam se osećala kad su svi davalii novac za muziku i naručivali pesme? Letele su novčanice od 100 evra sa svih strana. Tražili su da i kuma naruči i plati pesmu. Eeee tada draga moja,prijateljica je izvadila iz tašne i gurnula mi 100 evra u ruku, da bih mogla da uradim kao i svi drugi.

Sve vreme je bila uz mene, grlila me i ponosno predstavljala svima. Usput me je sramota da to kažem, ali reći ću kad sam već počela. Dala mi je 500 evra na silu, jer nisam nikako želela da ih uzmem. Rekla mi je da ima celu tašnu punu novca, nije mogla ni da izbroji koliko. Da li ih potrošim u njenu čast ili da ih dam mojoj majci, nije važno. Nisam mogla da verujem.

Imam rođenu sestru, ali ovu moju prijateljicu takođe smatram sestrom. Ako nekoga voliš iskreno od srca, ne voliš ga zbog novca. Pozvala me je da joj budem kuma na venčanju, ne zbog novca, znala je da ga nemam, već zato što sam joj pravi, najbolji prijatelj!